Ha szeretnéd meglepni szerelmedet Valentín nap alkalmából valami finomsággal, jó helyen jársz.!! :))
Áfonyás és pisztáciás keksz fehér csokiba mártva.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
só
6 evőkanál cukor
2 tojás
1 evőkanál olaj
10 dkg szárított áfonya
20 dkg pisztácia
15 dkg fehér csoki
Elkészítés:
1., Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót egy nagy tálba.
2., Egy másik edénybe keverjük össze a tojást, cukrot és az olajat.
3., A lisztes keverékhez adjuk hozzá a tojásosat, és addig dolgozzunk vele, míg szép csomómentes tésztát nem kapunk.
4., Adjuk a tésztához az áfonyát és a pisztáciát.
5., Négyzet alakú tepsibe tegyünk sütőpapírt, és öntsük rá a tésztát, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percig süssük.
6., A kész süteményt, miután kihűlt vágjuk kétujjnyi széles szeletekre, majd további 10 percen át süssük őket ropogós aranybarnára.
7., A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd a kekszek egyik végét mártsuk a csokoládéba. Végül félretéve hagyjuk megdermedni.
Rebarbara muffin:
Hozzávalók:
15 dkg barna cukor
1 dl juharszirup
1 dl vaníliás joghurt
1 érett banán
1 dl olvasztott vaj
1 tojás
20 dkg liszt
15 dkg teljes kiörlésű liszt
1 zacskó sütőpor
? teáskanál szódabikarbóna
? teáskanál zöld kardamom
só
30 dkg rebarbara összevágva
Elkészítés:
1., Keverjük össze a barna cukrot, juharszirupot, joghurtot, összetört banánt, vajat, tojást egy táblán, majd hagyjuk állni 10 percig.
2., Egy másik tálba keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kardamomot és sót. Majd agyjuk a cukros keverékhez.
3., Kanalazzuk a tésztát egy kiolajozott muffin sütőbe.
4., 190 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percen keresztül.
Eper puding:
Hozzávalók:
1 csésze eper - pépesítve
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál vanília kivonat
3 tojásfehérje
Elkészítés:
1., Keverjük össze az eper pürét, cukrot és vaníliát.
2., Verjük fel a tojásfehérjét és keverjük össze az eperrel.
3., Öntsük ki kicsi, hőálló tálkába.
4., 175 fokra előmelegített sütőbe süssük míg aranyos nem lesz a teteje. (kb. 12 perc)
Áfonyás - pisztáciás fehér csoki szeletek:
Hozzávalók:
40 dkg apróra vágott fehér csoki
15 dkg aszalt áfonya
25 dkg pisztácia
Elkészítés:
1., Forró víz felett olvasszuk fel a csokit.
2., Keverjük bele az áfonyát és a pisztáciát.
3., Öntsük a csokit egy sütőpapírral bélelt sütő lemezre, vagy sima felületre és simítsuk el.
4., Hagyjuk teljesen kihűlni a hűtőben.
5., Darabokra törve kínáljuk.